20 t/m 22 november

Krijg een impressie van ons vorige retreat

Een prachtige bewustwordingservaring van de krachten in jou

Soms lijkt het alsof de moderne samenleving zo is ingericht dat het alleen maar om comfort draait. Dat er geen contrast meer mag bestaan. Letterlijk wordt open vuur steeds meer verboden en lijkt het alsof we collectief steeds banger zijn voor de kou, straks word je nog ziek!

Maar het tegendeel is waar:

 • We worden ziek van de overmaat aan comfort en het gebrek aan echte uitdaging voor onszelf.
 • We worden ziek omdat we niet weerbaar meer zijn.
 • We zorden ziek omdat de vlam in onszelf wordt uitgedoofd.
Doordat we zo bang zijn ons te branden aan het vuur, blijven we er uit de buurt. Doordat we bang zijn te bevriezen zetten we allerlei beschermingsmechanismen in gang. Door het wegvallende contrast worden we steeds meer geconditioneerd voor middelmatigheid.

We vergeten diep in en uit te ademen. We stappen vanuit ons volledig geautomatiseerde en geconditioneerde huis van 20ºC, in onze auto met airco, naar het kantoor waar zelfs de luchtvochtigheid wordt gereguleerd. Onbewust worden we steeds minder flexibel en maken we onszelf steeds zwakker.

In het vuur & ijs retreat maak je grote stappen om jezelf hierin weer te trainen. Je leert je ademhaling in te zetten om het vuur in jezelf op te stoken. Je leert weer op een veerkrachtige manier om te gaan met alle omstandigheden. Niet omdat wij je vertellen hoe het moet, maar omdat je zelf ervaart wat voor jou wel en niet helpend is hierin. Daarbij geven wij suggesties, ook om na het weekend mee verder te gaan.

Je bent hoe dan ook een prachtig en krachtig mens,
ben je in staat dat zelf te zien?

 • Talkingstickritueel / kampvuursessie
 • Ademsessies
 • Geleide meditatie
 • Natuurlijke beweging
 • Lezingen
 • Hiken
 • Truffelceremonie
 • Koudetraining
 • Winterzwemmen
 • Zweethutceremonie
 • IJsbaden
 • Intermittent fasting
 • Individueel consult
 • Ontmoet gelijkgestemden / community

Duik in het diepe van jezelf

Na iedere persoonlijke uitdaging volgt van nature een beloning

Houd er rekening mee dat je zal worden uitgedaagd op verschillende gebieden. Om echt in contact te komen met het aanwezige vuur & ijs in jezelf, kan het heel helpend zijn om extreme omstandigheden op te zoeken. Dit doen wij onder andere door middel van ademwerk, koudetraining en het zweethutritueel. We ondersteunen dit door middel van sharing circles rond het vuur, lezingen en een psychedelische innerlijke reis. Wij zorgen voor een veilige set en setting, waardoor jij je in dit weekend zo volledig mogelijk kan ontwikkelen. Hierdoor kom je in contact met alles wat in jou aanwezig is en zet je de eerste stappen om hier transformatie in aan te brengen.

We ontvangen je op vrijdagmiddag rond 16.00 uur, waarna je de gelegenheid krijgt om je slaapplaats te installeren. We heten je welkom met iets te eten en drinken en checken gezamenlijk in rond een mooi vuur. Hierbij gaan we dieper in op jouw persoonlijke intenties, en op de principes van het Vuur & IJs retreat. Na een warme maaltijd nemen we je mee in de theorie en het programma van dit weekend.

Wat er zit inbegrepen:

Eten & Drinken

We verzorgen je met twee maaltijden per dag, ter plekke vers bereid. Zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch. 

We kiezen er voor om pas later op de dag te beginnen met eten. Om het metabole systeem zo goed mogelijk te ondersteunen is periodiek vasten een onderdeel het programma. 

Heb je echt moeite met niet eten in de ochtend, dan is er in overleg altijd een oplossing mogelijk.

Overnachting

Bij de prijs inbegrepen is jouw overnachting op de slaapzaal of met een eigen kampeermiddel (tent/kleine camper) op het kampeerterrein. Er zijn voor de winterkampeerders extra dekens aanwezig om de nachten aangenamer te maken. Voor €30 extra kan je ook overnachten in een van de 2 pipo wagens.

*update: de privé-accomodaties zijn reeds verhuurd. Zie je toch op tegen winterkamperen of wil je om wat voor reden dan ook niet op een slaapzaal? Neem dan contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden. Bel/app Luc (06-83638956) of Daan (06-18665041).

Persoonlijke begeleiding

Onze ruime ervaring als coach, trainer en persoonlijk begeleider maakt dat wij oog hebben voor ieder individu in deze retraite. De inhoud kan worden aangepast aan ieders kennis- en ervaringsniveau. Ons doel is om dit weekend voor jou zo waardevol mogelijk te maken. Dat kan alleen als wij hierin helemaal aansluiten op jouw situatie. Mocht je van te voren iets met ons willen bespreken dan kan dat! Neem hiervoor contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Wat je zelf regelt:

Reis

Je zorgt zelf voor de reis van en naar de locatie. We ontvangen je om 16:00 uur op de dag van aankomst. Als je wilt kunnen we je helpen met carpoolen. Je ontvangt na aanmelding uitgebreide route-informatie. Mocht je met het openbaar vervoer willen reizen kunnen we zorgen dat je in Westerbork wordt opgehaald. Na aanmelding ontvang je van ons een uitgebreide route-omschrijving.

Over de locatie

Centrum Zunnekaant in Orvelte

De locatie waar we verblijven is opgezet als plek voor spirituele ontwikkeling. Er is een (vloer-)verwarmde ceremonieruimte, meerdere vuurplaatsen, voldoende natuurlijke ruimte en er zijn meerdere zweethutten aanwezig. De Zunnekaant in hartje Drenthe leent zich uitstekend voor diverse sjamanistische rituelen en activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling. De bosrijke omgeving, inclusief zwemlocaties is zeer geschikt voor een weekendretreat als deze, waarbij je echt het gevoel krijgt er even helemaal uit te zijn.

Previous
Next

Kosten

Vuur & IJs

Winter retreat
575
 • vrijdagmiddag tot zondagmiddag
 • Alle activiteiten
 • Alle begeleiding
 • 2 x Overnachting
 • Eten & Drinken
nog 1 plek
beschikbaar!

Coronamaatregelen

Helaas kunnen wij ook niet om de coronamaatregelen heen. Uiteraard houden we rekening met de geldende richtlijnen. Die nemen we graag op locatie met je door. Zo hebben we ervoor gekozen om de groep kleiner te houden, wat tevens betekent dat er meer individuele aandacht is. Bij iedere deelnemer doen wij een gezondheidscheck en mocht je om deze reden op dat moment toch niet kunnen deelnemen, krijg je van ons een tegoedbon ter waarde van het hele retreat om een andere keer alsnog met ons mee te kunnen.