Online ademsessie 7 december 20:15 – 21:30

Voorgesteld bedrag 10.00

Event Details

Event Details

Date: 07/12/2020

Start time: 20:15 UTC+04

End time: 22:00 UTC+04

Email: verbind@vuurenijs.nl

Waarom je hieraan mee wilt doen!

Wil jij bewust leren ademen op een manier die jou het meeste dient? Zodat je makkelijker uit je hoofd komt en meer rust ervaart?
Elke eerste maandag van de maand verzorgen wij een online ademsessie, voor iedereen tegen een vrije donatie toegankelijk.
Je bepaalt dus zelf wat het voor jou waard is. En als je twijfelt of om welke reden dan ook geen geld wilt of kunt betalen, doe je gewoon gratis mee. Zo houden we het voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de online ademsessie begeleiden we je met verschillende ademtechnieken en protocollen. 
Zoals bij een yoga les of een meditatie. Maar dan vooral gericht op het ademen.
Bewust ademen heeft een uitwerking op je autonome zenuwstelsel en draagt bij aan de verwerking van emoties. 
Het brengt je meer in contact met je lichaam en alle signalen die het geeft. Vaak krijgen mensen door op bepaalde manieren te ademen inzichten die ze anders niet hadden gekregen.

Welke methode wordt er gebruikt?

De basis van onze kijk op ademwerk zit in de werking van je autonome zenuwstelsel en de invloed die de ademhaling daarop heeft. Wij zijn op het gebied van ademwerk erg breed onderlegd en maken graag crossovers van verschillende methodes. We hebben geleerd van verschillende leraren en door veel te onderzoeken en experimenteren. En we blijven erg nieuwsgierig! 

De meest beoefende vorm van ademwerk is die van de pranayama, een onderdeel van de yogabeoefening. Deze vorm van ademwerk werd al 5000 jaar geleden beschreven in oude Hindoeïstische geschriften en wordt sindsdien overgedragen. Eigenlijk kan je zeggen dat de ademmethodes van vandaag de dag allemaal hierop zijn gebaseerd. 

Een bekende is bijvoorbeeld de ademtechniek van de Wim Hof Methode, maar we laten ons ook inspireren door Buteyko, allerlei variaties op de verbonden ademhaling, het bewust worden van je ademhaling door mindfulness en minder voor de hand liggende methodes als de Heartmath-methode. Uiteraard kun je ook een echt Vuur & IJs ademprotocol verwachten! 

Voor ons is het belangrijk dat er voor alles wat wij doen een theoretische onderbouwing is en dat we deze goed kunnen overdragen. Wij verdiepen ons in de wetenschap en de praktische effecten van ademen. We kijken naar alle aspecten van ademen. Want ademen is een samenspel van fysieke-, chemische-, emotionele- en spirituele processen.

Voordelen